Monday August 31 2015 64 comments

autumn thoughts

rainyday1

Here’s my outfit from last Friday. Day when it rained like crazy, and then turned into a sunny evening. It really hit me, when I dug out my new Hunter boots, autumn really is here. Even if it’s sunny, it’s not the same kind of summer warmth that there was just a while ago. Air feels crispier, nights are getting colder and the feeling of summer is disappearing. At first I felt so sad realizing this, but now after thinking about it, I’m ready to say goodbye for summer.

I got to enjoy music festivals, I laid in the park under the sunshine, saw my friends, ate tons of ice-cream and berries, went to the summerhouse, spent time with my family and had several barbecue nights at home, and probably the same amount of nights partying until the morning. I went to Paris, Barcelona and Stockholm, and so many cities inside of Finland. I think it was a pretty good summer.

The biggest thing though above all was moving from my old home to my new one. I have kind of waited that moment when I can really say that now everything starts fresh, I’ll really settle and get my life back in order. Haha well that sounds serious, but you probably know what I mean. Autumn is that time to start fresh. Think about life in general, the good things and the bad things, how to replace the bad with the good. I’ll start that now. I’ll get my good sleep pattern back, I’ll start going to the gym again, and I’ll start cooking myself again. But everything in a good balance, still a good night out once in a while is needed, I’ll still spend as much time with my friends as possible, and go eat out when I feel like it. But some everyday life routines are now needed. And some new good books, tv-shows and new hobbies. And why not meeting new people, blogging more often, figuring out new challenges for myself… We’ll see, but I feel like it’ll be a good autumn! Let’s decide so.

Asuani viime perjantailta. Päivältä, jona satoi kaatamalla, ja sen jälkeen paistoikin loppuillan. Tuona päivänä se kyllä iski kunnolla tajuntaani, uusia Hunter-bootseja esiin kaivaessa, että nyt se syksy on täällä. Vaikka olisikin aurinkoista, niin ei se lämpö ole enää samanlaista kuin vielä hetki sitten. Ilma tuntyy kirpeämmältä, illat paljon viileämmiltä ja koko kesäfiilis on pikkuhiljaa katoamassa. Alkuun vähän suretti tajuta tämä, mutta nyt pienen mietinnän jälkeen, olenhan mä sittenkin jo valmis hyvästelemään kesän.

Ehdin kiertää festareita, makoilla puistossa ja nauttia auringosta, nähdä kavereita, juhlia, syödä litrakaupalla jätskiä ja marjoja, käydä kesämökeillä, viettää aikaa perheen kanssa, grillailla, matkustaa, ja varmasti aika paljon muutakin. Kesä oli ihan hyvä. Isoin juttu kuitenkin ylitse muiden, oli mun muutto. Oon jo jonkun aikaa odottanut sitä hetkeä, kun voin todeta että nyt kesä on paketissa, ja aika suunnata katse tulevaan. Aika miettiä muutoksia ja uusia alkuja. Pohtia elämää ja uudistua. Sitä mä kaipaan, ja jonkulaisia arjen rutiineja. Kokkailua ja salilla käyntiä, hyvää unirytmiä, hyviä kirjoja ja tv-sarjoja, ahkerampaa työntekoa, uusia haasteita ja tietynlaista aktiivista yleistä moodia. Arkea, joka olisi juuri omannäköistä ja hyväntuntuista. Ja sitten tietysti aina välillä niitä viikonloppuja, kun poiketaan arjesta niin paljon kuin vain pystytään, hahah. Hyvästi siis kesä, ja tervetuloa vaan syyskuu!

rainyday8

rainyday7

rainyday6

rainyday4

rainyday2

rainyday3

rainyday5

pictures: Aino

Cardigan AllSaints
Leggings BikBok
Boots Hunter (gifted)
Bag LV
Bracelets Cartier & Sophie by Sophie


64 Responses to “autumn thoughts”

 1. Aliina says:

  Vitsi miten ihana asu!

 2. Lauren says:

  I had my Hunter boots on yesterday as it was rainy here in London too! x

  http://www.wonkylauren.com

 3. Such a cute look !
  Really love the cardigan :)
  Love, L

  http://www.Lsfashiondiary.blogspot.com

 4. Tiina says:

  Super kiva asu! Tykkään erityisesti tosta neuleesta, on kyl ihanan erikoinen!

  Oli kiva nähdä ja jutella tänään miitissä :) oon ollu aina sellanen hiljainen lukija, mut ehkä nyt uskaltaa jättää vähän useemmin näitä kommentteja ;-D

  T. Aasialainen tyttönen

  • Marianna Marianna says:

   Niin kiva kun pääsit paikalle, oli ihana tavata! :) Jäi niin hymyilyttämään miitin jälkeen, sellainen positiivisuus tarttui kaikista! Ja kiitos kommentista Tiina, nyt mä ainakin bongailen ja osaan yhdistää kuka siellä kommentoi! ;)

   • Tiina says:

    Joo, just se et osaat yhdistää motivoi ainakin itseäni kommentoimaan! En tajunnu siinä jutellessa vissiin esittelemään itseäni, mutta nyt tiedät

    Erityisesti tykkäsin ja vaikutuin siitä, kun joka puolella kuului vaa puheensorinaa eikä ketään näytetty jätettävän yksin; kaikki näytti tulevan tosi hyvin juttuun. On teillä ihania lukijoita! :)

 5. Angelika says:

  In Bydgoszcz, Poland, summer has returned :) Now it’s almost 10 p.m. and it’s so hot outside! I think I’ll be sleeping with opened window tonight :)

 6. Emma says:

  I love the twist up top! Perfect fall rainy day outfit
  emmastyleguide.blogspot.com

 7. Natali says:

  Cute casual outfit, perfect for the beginning of Fall!! I love to think of Fall as a new beginning and a “chance” to bring the year to it’s end in the most quality and productive way possible!

  http://lartoffashion.com

 8. La Bijoux Bella | by mia says:

  A simply and beautiful look for Fall. With such comfort and ease, this look can go on for days. :)

  La Bijoux Bella | by mia

 9. LOVE THIS OUTFIT! I have my black hunters on today as well ;D
  It would be amazing if you could start linking the clothes that you where. Now I´m gonna spend all night looking for that amazing cardigan. Just a tips for the future :)

  And I cant wait to see your fall outfits!
  I love fall and are so happy that I can finally wear knited sweaters again :D

 10. It sounds like you had an amazing summer!
  Fall is a good time to settle down and begin organizing your life again. You’re definitely at a new place, a new space where you can start fresh. I need to take these tips and apply them into my own life. So much is changing and it’s all happening so fast.

  Monica – Mocha and Moccasins
  http://mochaandmoccasins.com

 11. Jessica says:

  I am in love with that cardigan it is perfect, fits you so well and I feel like it would go with anything. Love !

  XOXO
  Jess
  http://jessprainstyle.com

 12. Jen says:

  This cardigan looks super comfy! Perfect for fall.

 13. Janna says:

  Osaatko sä sanoa että mikä väri sulla on tosta neuleesta, grey marl vai dew marl? :)

  http://www.allsaints.eu/women/knitwear/allsaints-itat-shrug/?colour=107&category=26

  Ja mitä kokoa sulla on yleensä All Saintsin vaatteissa? Oon pistämässä aika isoa tilausta sinne ja en haluais joutua vaihtamaan/palauttamaan ja mietin että mikä koko esim sulla on heidän vaateissa(2, 4, 6.. yms)? Kun en oo varma oonko oikein ymmärtänyt että onko noi UK kokoja vai mitä, en oo kuitenkaan ennen nähny UK 2 ja 4 kokoja missään.. :o Kiitos jo etukäteen!

  • Marianna Marianna says:

   Ääk miten vaikea sanoa, nyt en kuvien väreistä osaa tunnistaa ollenkaan! Molemmat näyttää kyllä ihanilta, että kumpaan päädytkin niin hyvältä näyttää, liikkeessä ei (onneksi) ollut kuin yhtä harmaata. Neuleen lapussakaan ei väriä mainita. Mutta koon tsekkasin, mulla on tuosta UK 4 (EU 32). :)

 14. Paulina B. says:

  I’m also moving out this year, but I’ll live with my fiance. I can’t wait to decorate our apartment! :)

 15. Aimee says:

  Perfect fall outfit! I wish it was immediately fall weather when Sept. 1 came. Instead, we have the back and forth weather of fall and summer mixed together. Fall is my favorite season as well. I love the quote from F. Scott Fitzgerald, “Life starts all over again when it gets crisp in the fall.” I’m looking forward to breaking out the crock pot soon!

  Aimee
  In the Right Places blog
  http://intherightplaces.blogspot.com

 16. Laís says:

  This post really inspired me to make the changes I’ve been planning to get my life back in order too! Thank you!

 17. Ana Caroline says:

  Hi, Marianna!
  which mask lashes uses?
  Xx
  Ana.

 18. Kaitlyn says:

  Beautiful outfit! I love the feeling of being settled down again, and getting into routines. you dont realize how much stress not having that causes, because it seems like such little things.
  – Kaitlyn | http://www.TheCrownFox.com

 19. Trang Do says:

  Amazing outfit!! Love your Hunter Boots!!
  Xoxo,
  Love from http://www.trangscorner.com {a lifestyle, fashion, beauty, and food blog}

 20. Pinja says:

  Aivan ihana syksyinen asu ja todella kauniita kuvia muutenkin! :)

 21. Lucija says:

  I really enjoyed reading this post, beautifully written! It resonates with me, because I feel the same way about autumn, it’s a magical season in it’s own way. I just hope it won’t rain as much, I want to enjoy crisp weather, crunchy leaves and a cup of coffee outside without freezing. :)

  Lucija
  http://coffeeandlux.com

 22. Fanny says:

  I love this cardigan !

 23. Kimberley says:

  Your outfit in this post looks gorgeous and so comfy too! I love Autumn, it’s my favourite season by far! The low warm sun and chilly mornings/nights to wrap up in. Oooooh it’s lovely!

 24. Inka Nitta says:

  Aivan ihana asu!♥ Syksyä on täällä ainakin odoteltu jo ja onhan se pukeutumisen kannalta paljon monipuolisempaa.

 25. Elisa says:

  Ihana asu (kuten aina) ! :-)

  Ihan puun takaa nyt tää, mut haluan kysyä kuitenkin; onko sulla ajokorttia (niinkuin B-korttia)

  • Marianna Marianna says:

   Kiiitos Elisa! :) Ei mulla ole. Kävin kyllä ajokoulun, mutta sitten kävi niin etten inssiä päättänytkään suorittaa. Mua ahdisti jostain syystä ajaminen aika paljon, ja tiesin siinä vaiheessa ajokoulua jo Espoosta keskustaan muuttamisesta, ja keskustassa ajotunnit oli ollut pahinta painajaista. Eli päätin armahtaa itseni siitä :D Siihen aikaan lukiossa se ajokoulu tuntui vaan pakolliselta…

 26. Anna says:

  Oh, this outfit is so great! :) I love it! One of my favorites. You look so pretty and still grown up! Reading your posts makes me wishing for autumn now, haha. Can’t wait for the colors and the cozy evenings at home.
  Btw. I just sent you an email; I had a question I wanted to ask you in private. Could you pls read it and give me a quick answer? :)
  Take care! <3

 27. Anonymous says:

  Hi dear Marianna,

  I was wondering if you could be so kind and tell me what camera you use for taking your wonderful photos? I know you have stated that you use Nikon D610 but do you use any lens with it too, or just the lens the camera came with? I would appreciate your answer so much, i’m looking for a new camera right now.

  And btw your blog is absolutely amazing, I have been a big fan for many years now haha xx

  • Marianna Marianna says:

   Nowadays I’m using Nikon 6D, I should update that information here :) I can recommend that camera 100%! I’m mostly using the 50mm lens. Thank you so much! x

 28. Marta says:

  Aw! High five Marianna! I have the same Hunters! :D
  I love this cardigan by the way <3

  http://martaxweronika.blogspot.com

 29. alexandra says:

  Hi Marianna. I love this cardigan that you’re wearing. Could you please give a direct link to this product on the shop website? I’m not sure which one is it…

  Thank you so much!
  Love you’re blog
  Alex

 30. Estelle says:

  Waow ! I love this outfit <3

  Cardigan + rain boots is the perfect match ! Can't wait to see your new dressing ;)

  Kiss,

  Estelle

 31. vera says:

  Gorgeous look. I love the top!

  Blonde in Cashmere

 32. Sara says:

  Täällä kans yksi joka on alkanut tykkäämään ja jopa odottamaan syksyä ensimmäistä kertaa sitten ensimmäisen luokan aloituksen! Oon aina tykänny eniten kesästä ja joka syksy vaipunut johonkin ihmeen syys masennukseen, mutta nyt ihme kyllä odotan että se alkaa kunnolla, jotta pääsee pukeutumaan isoihin villapaitoihin ja valaisemaan koko koti kynttilöillä joita on joka paikassa mihin niitä vaan pystyy laittamaan. Ehkä se tulee aikuistumisen mukana että alkaa nauttia rauhasta ja rentoutumisesta enemmän :D

 33. Jessica says:

  love your boots !

 34. Nancy says:

  The cardigan looks great on you! It looks super cozy :) I’ve also never been a big fan of hunter boots but I think you might’ve changed my mind haha. Fall is my favoooorite season ever! I’m super excited, it will definitely be a good one..I have a feeling! :D

 35. magdalena says:

  hi :) love your post :) can i ask what is size of lv bag? thank you xx

 36. Naomi says:

  This look is so gorgeous! I am loving simple but pretty looks for winter!! Glad i found this blog, love your style!! Naomi x

  http://www.keepcalmandblogoff.com

 37. Camille says:

  I have that autumn feeling too, and I love it! In north of France it’s getting chilly and well I am almost ready to take back my boots haha. xx

 38. Sabrina says:

  Are the boots black or blue? XO

 39. Anonymous says:

  This cardigan looks great!

 40. Anna says:

  So do you ever wear your Hunter boots even though it’s not raining? ! They are too cute to only wear on rainy days! :)

Leave a reply

Your email address will not be published.