Sunday February 21 2016 58 comments

Staying safe online…

fsecure1

fsecure4

fsecure3

fsecure2

Yhteistyössä Indiedays ja F-Secure SAFE

Mahdollisuus yhteistyöhön F-Securen kanssa tuli aika hyvään väliin, oon nimittäin viimeaikoina tehnyt tavallista enemmän ostoksia netissä. Tällä hetkellä tuntuu etten itse kaupoista löydä enää juuri mitään, mutta netistä löytäisi vaikka mitä. Ja se tuntuu vielä niin kätevältäkin. Luottokorttitietoja tulee siis kirjoitettua nettiin, niin koneella kuin kännykälläkin. Luottokorttivarkauksista mulla ei luojan kiitos ole kokemusta, mutta nyt täytyy koputtaa puuta, ikinä ei tiedä milloin omalla kohdalla käy jotain. Nyt tosin F-Secure SAFEn asennettuani pitäisi kaikki laitteet olla suojattuina: kone, tabletti ja kännykkä.

Oon muutenkin ollut kiinnostunut laitteideni suojaamisesta, netissä tulee kuitenkin oltua niin paljon, että tuntuu melkein hassulta ettei minulla ole tähän mennessä ollut jo jonkinlaista suojausta hankittuna. Eli kokonaisvaltainen mielenrauha netin käytössä tuli tarpeeseen!

Pieni tiivistys tästä F-Secure SAFEsta: palvelu on suojaus kaikkiin laitteisiin, siihen kuuluu muun muassa virustentorjunta, selaus- ja verkkopankkisuojaus, verkkosuojaus ja perheensuojaus. F-Secure tarjoaa nyt tähän palveluun 4kk ilmaista kokeilua, ja sen saa itselleen täältä kampanjasivulta.

Vielä pieni lukijakilpailu tähän loppuun, kommentoimalla alle miksi juuri sinä tarvitisisit F-Secure SAFEn, voit voittaa palvelun vuodeksi veloituksetta kotiisi. Eikun kommentoimaan siis, mikäli tunnet tarvetta tälle!

Translation:
Now it was a good time to do a collaboration with F-Secure SAFE, to secure my laptop, phone and tablet. I’ve been shopping online lately more than before, and I’m only wondering why I didn’t have everything secured before.
F-Secure SAFE is a complete online security system to protect all your devices. It includes for example worry-free surfing and shopping online, identity protection, banking protection, protection against hackers from getting onto your computer, automatic updates without slowing down computer.

But yeah the main thing that I’ve been worried about with my internet use, is that I’ve been typing my credit card details online more than before. Well now problem solved and I can peacefully continue getting crazy online. Kidding, but it’s just a fact that you find everything online so much quicker and easier!

fsecure6


58 Responses to “Staying safe online…”

 1. Matilda says:

  Heippa! Tarvitsisin edottomasti tälläisen kun koen suojaus on kaiken pohja ja haluaisin pitää siitä kiinni mutta opiskelijana ei hirveästi voi kokoajan ostaa. Ja aina tarvisi säästää niin pitkään jos jotakin haluaa niin tämä olisi loistava saada ilman että tarvisi pitkäänkin säästää :)

 2. Jennun says:

  Opiskelijabudjetilla pärjätessä olen tyytynyt virusten torjunnassa ilmaisiin netistä ladattaviin ohjelmiin. Olisi enemmän kuin hienoa että kaikki koulutehtävät ja rakkaat valokuvat olisivat turvassa ‘oikealla ja aidolla’ suojalla.

 3. Eveliina says:

  Tämä tulisi todelliseen tarpeeseen. Itsellä kokemusta on identiteettivarkaudesta, onneksi kuitenkin selvittiin sillä kertaa suuremmilta vahingoilta. Paljon tulee kuitenkin ostettua ja maksettua lentolippuja ja hotelleita netin kautta ja usein niitä kortin tietoja saa olla naputtelemassa joten tälläinen suoja antaisi varmasti mielenrauhaa. Mukavaa että kirjoitat näinkin tärkeästä asiasta!:)

 4. Bri says:

  I love your grey sweater in the last photo! Where is it from?

  With Love,
  Bri

  http://www.awostories.com | Instagram @imbrigita

 5. emma says:

  mä oon jo kauan tapellut oman tietokoneeni virustentorjunnan kanssa ja tällainen ilmainen kokeilu tulisi juuri sopivaan saumaan! mullakin nettiostoksia tulee tehtyä ties missä, eihän tällaisesta koskaan olisi mitään haittaakaan! ihan uusi nimikin tämä F-Secure, kokeilisin mielelläni vaikka heti :)

 6. Ilona says:

  Itsellä ei ole puhelimessa eikä tabletissa virustorjuntaa eli tarpeeseen tulisi! :)

 7. Natali says:

  Your home looks so beautiful and “airy”! Staying safe online is so important!

  http://lartoffashion.com

 8. Emilia says:

  Tuntuu ettei opiskelijabudjetilla ole varaa huolehtia tämän kaltaisista ostoksista ennen kuin se pahin on tapahtunut, kun aina pitää oppia vasta kantapään kautta.. Virustorjuntaohjelmia on kokeiltu ilmaisversioita vaikka mistä, mutta nekin on aina umpeutunut aikanaan ja välillä ei ole sitten mitään virustorjuntaohjelmaa. Älypuhelimellani ei ole ikinä ollutkaan! Mullakin tulee nettishoppailtua milloin mistäkin, kun harvoin tulee ostettua enää mistään kivijalkamyymälästä mitään, oi voi tätä nykyaikaa :)

 9. Noora says:

  Tilaan lähes kaiken paitsi ruuan netin syövereistä. Asun itä-suomessa, josta ei löydy Zaraa tai Mangoa (lempikauppojani), joten joudun aika usein tilaamaan ja etsimään haluamani tuotteet netistä.
  Suojauksesta olisi hyötyä juurikin nettishoppailun vuoksi mutta myös koulun ja henkilökohtaisen elämän kannalta. Ettei kuvia tai tärkeitä koulupapereita häviäisi toisten käyttöön. :)

 10. Venla Karhu says:

  Tällanen suojaus olisi kyllä niin tarpeen, varsinkin kun välillä vähän ylireagoin tällaisten juttujen kanssa! Tietokone ilmoittaa aina välillä erilaisista mahdollisista viruksista, mutta puhelimen suojaus mua on aina mietityttänyt eniten. Mullakin on pankki- ja luottotiedot puhelimella ja tietokoneella säännöllisessä käytössä ja aina välillä kyllä vähän karmaisee kun lukee tällaisista varkauksista.

 11. Krista says:

  Oma umpeutui jonkin aikaa sitten, joten tarvetta uudelle ehdottomasti!

 12. Kiira says:

  Tulipas sopivaan aikaan tämä postaus! Tietokoneen ja puhelimen suojaus on ollut mielessä jo jonkin aikaa samasta syystä kun sullakin: netissä tulee liikuttua ja tehtyä ostoksia koko ajan enemmän eikä mulla oo tällä hetkellä minkäänlaista suojaa laitteillani. Samalla yhä enenevissä määrin kuulee tutuilta tai lukee netistä kauhutarinoita erilaisista huijausyrityksistä, joten nyt olis kyllä mun aika hankkia joku suojaohjelma vihdoinkin!

 13. sHaidi says:

  Minullakaan ei ole kännykässä eikä koneessa kunnon virustorjuntaa eikä tällä hetkellä ole edes varaa hankkia sitä. Pitää toivoa parasta.

 14. Laura says:

  Oma koneensuojaus umpeutui juuri viime viikolla, joten uudelle olisi tarvetta.

 15. K says:

  Noloa myöntää mutta omaan koneeseeni en ole koskaan virustentorjuntaa ladannut vaikka ehkä todellakin olisi pitänyt: ostelen nettikaupoista pääsääntöisesti kaikki kenkäni ja vaatteitakin aika usein. Nyt vielä opiskelut aloitettuani on koneellani myös kaikki koulutehtäväni. Viimeksi tänään lähetin osan koulutehtävistäni turvaan sähköpostiini koneen jumiteltua ja mietin, että miksi en oo vaan saanut aikaseks hommattua virustentorjuntaa :D Tarvetta siis kyseiselle paketille olisi!

 16. Wjenna says:

  Teen netissä ostoksia viikottain sekä nyt keväällä edessä on muutto ensimmäiseen omaan kotiin. Joten tällainen tulisi todellakin tarpeeseen. Varsinkin kun muutto tuo mukanaan suurempia laskuja, joiden maksaminen tapahtuu netin kautta :)

 17. Lotta says:

  En ole tähän saakka ajatellut että tarvitsisin lisää suojausta koneelleni. Shoppailen itse pääasiallisesti netissä, sekä kännykällä ja puhelimella, joten tarpeeseen tulisi kyseinen paketti :)

 18. Maria E says:

  Multa löytyy ennestään F-Secure, mutta aiempi tilaus lähenee juuri loppuaan ja opiskelijabudjetilla se uuden osto ei aina ole niin itsestäänselvää… Tää tulis loistavaan saumaan, koska muuten oon ollut F-Secureen tosi tyytyväinen!

  Ja sitten vielä aiheeseen liittymätön kysymys hehe, tuo neule näyttää supermukavalta, mistä se on? :)

 19. Anonymous says:

  Thank you for the lovely post!

  Love
  http://www.thestyleventure.com

 20. celina says:

  where’s the vase from? so pretty :)

 21. Laurs says:

  Tämä tulisi tarpeeseen, omatkin laitteet tällä hetkellä vailla suojaa

 22. Emskiss says:

  Tarpeeseen tulisi – oon hetken ollut ilman virusturvaa kun vanha sopimus loppui ja opiskelijabudjetilla näihin ei vaan olis laittaa ekstrarahaa. Pakko kyllä hankkia joku jos ei arpaonni suosi, ehkä voisi aloittaa tuosta ilmaisesta kokeilusta. :)

 23. N says:

  Tällänen olisi tarpeellinen koska mulla ei oo tullut edes mieleen että tabletti tai kännykäkin pitäisi suojata :D nytpä kun asiaa alko ajattelemaan ni tulikin kauhuskenaariot mieleen..

 24. Millis says:

  Eipä oo mulla mitään virustentorjuntaohjelmia, joten tulisi todella tarpeeseen! Joudun opintojen takia itse asiassa matkustelemaan paljon, joten ostelen usein lentolippuja netissä. Eipä ole edes tullut mieleen nämä riskit!

 25. M says:

  Hei! Sekä minä että tyttäreni olemme kovia netin käyttäjiä ja välillä pelottaa ettei ostosten kylkiäisinä tule mukaan mitään epätoivottuja yllätyksiä. Harkinnassa on ollut pitkään suojata kone ja laitteet paremmin, mutta kun ei ymmärräs oikein näitä ohjelmia kohtaan riitä ja kun rahaakin on rajallisesti niin haluasi sitten olla varma, että ohjelma on hyvä ja varma ja niin.. Tarpeeseen todella tulisi :)

 26. Jenny says:

  Hei!
  Tämä tulisi todella tarpeen myös itselleni. Opsijelijana ei kauheasti ole rahaa ja vaikka suojaus olisi hyvä sijoitus niin jotenkin se tuppaa aina jäämään. Tätä olisi mahtava päästä kokeilemaan vuodeksi maksutta!

 27. Jenna says:

  Itsekin olen kova selailemaan nettikauppojen tarjontaa, mutta tietojen antaminen monesti hirvittää, joten tämä tulisi enemmän kuin tarpeeseen! :-)

 28. Anja says:

  Ennen sun postausta en oikeesti tiennyt että IOS järjestelmään tavitaan sitä..nyt sitten mulla on Macbook ja Iphone suojattomana..sitten ehdottomasti tarvitsen!

 29. Tiia says:

  Tulis kyllä puhelimeen tarpeeseen tuo virustentorjunta. En oo aatellu että siihan kun pitäis joku hommata kun paljon sillä tulee netissä surffailtua :)

 30. Fani says:

  Olisi vihdoinkin ehkä hyvä aika suojata kaikki laitteet? Mulla ei ole koskaan ollut mitään suojausta näissä ja sen kyllä huomaa. :D Olisikohan aika panostaa?

 31. Katri says:

  Juuri on vanha F-secure vanhentumassa ja uusi pitäisi saada :)

 32. Anna K. M. says:

  Olen aloitteleva kirjailija ja bloggaava toimittaja. Yliopisto-opintojeni viimeistelyn ohessa myös matkustelen paljon. Sekä työ- että huviasioissa luottokortti vinkuu netissä runsaasti, minkä vuoksi suojausta ei varmastikaan koskaan voi olla tarpeeksi. Lisäksi tuntuisi varmasti paremmalta tehdä töitä, jos tietäisin jokaisen kirjoittamani sanan olevan visusti turvassa.

 33. Jaana says:

  Oma virustorjuntani ei ole ilmeisesti tarpeeksi tehokas, sillä vastikään varattuani hotellia netistä kortin tiedot joutuivat vääriin käsiin.

 34. Sini says:

  En ole ikinä raaskinut ostaa virustentorjuntaohjelmaa, vaikka syytä olisi! Tämä tulisi kyllä todella tarpeeseen.

 35. Jussi says:

  Työläppärin ja työpuhelimen asiat on kunnossa, mutta noissa perheen omissa muissa laitteissa onkin nk. haasteita. Ilmaisilla A-alkuisilla av-tuotteilla on pyristelty ja mielelläni vaihtaisin parempaan.

 36. Katja says:

  Nettisuojaus tulisi todellakin tarpeeseen. Kun kerran on kokenut sen, että nettipankista lähtee rahat ja pitää tehä rikosilmoitus, niin se kyllä riittää.

 37. Thank you very much for the info, it seems perfect to protect mobile devices.
  http://elsecretodemistercloset.com

 38. Thank you very much for the info, it seems perfect to protect mobile devices.
  http://elsecretodemistercloset.com

 39. Minna says:

  Aiempi virustentorjuntaohjelma meni vaihtoon ja nyt kokeilussa olleeseen F-Secure Safeen olen ollut tyytyväinen, joskin tämä minun kokeiluni on vain kuukauden mittainen. Käytän paljon nettiä eri laitteilla, sillä matkustan paljon Suomen sisällä opiskeluiden ja muiden juttujen takia. Tarvitsisinkin nimenomaan ohjelman, jonka saa useaan laitteeseen kerralla, siksi olen ehdottomasti mukana tässä arvonnassa!

 40. Kamila says:

  Last pic – is it pillow or is it dog ? ;)) cute :)

  http://artdebridge.blogspot.com

 41. paula says:

  Työttömänä tällä hetkellä niin kaikki lisäapu tarvitaan! :D

 42. Laura says:

  Mulla ei ole puhelimessa lainkaan virustorjuntaa, mutta nykyaikana sekin alkaisi varmasti olla tarpeen!

 43. Lotta says:

  Oon juuri hankkimassa uutta konetta. F-Secure olisi aivan ihanaa saada koneelle, jotta käytön aloitus olisi turvallista ja täten myös hauskempaa.

 44. Susanna says:

  Tää postaus avasi silmäni :D aikanaan kun ostin ekan MacBookin, myyjä sanoi ettei niihin tarvitse suojaa. siinä uskossa on menty. Hankin hiljattain uuden läppärin ja F-Secure olisi enemmän kuin paikallaan!

 45. Riitta says:

  Tilaan itse melkein kaiken netistä, siis aivan kaiken ja kyllä se välillä hirvittää pistää kortin tietoja, kun näitä kortti kaappauksia on ruvennut tapahtumaan enemmän ja enemmän. Tuollainen turva olisi todella hyvä!

 46. Joni says:

  Ajattelin kokeilla SAFE:a koska:
  – luottokortin tiedot on kerran keikattu netistä (olin ostamassa jotain polkupyörän osia ilmeisesti väärästä paikasta)
  – pojalla on oma kännykkä
  – meidän kotinetti (pari läppäriä yms)
  – oma kännykkä

  Vaimolla on vielä “old school” simpukkapuhelin, joten hän olisi ainoa oman laitteen käyttäjä, joka jää palvelun ulkopuolelle. :D

  Ja ne tarhaikäiset… käyttävät vähän mitä sattuu. Isin kännykkää tai tietokonetta.

 47. Milla says:

  Tarvitsisin tämän ehdottomasti omaan mac koneeseeni, tällä hetkellä ei ole mitään erityistä suojausta, niinkuin sinullakaan ei ollut. Olen opiskelija ja nämähän ohjelmat maksaa yllättävän paljon! Joten tulisi todella tarpeeseen!

 48. Kata says:

  Mulla ei jostain syystä toiminu 4 kk kokeilu, vaikka tein ton linkin kautta.. Näyttää vaan, että on kk voimassa :/ Ja matkojen turvallisen varaamisen ja nettishoppailujen takia luottokorttia käytettäessä ois hyvä olla joku tietoturvaohjelma koneella.:)

 49. Henriikka says:

  Puhelin ja kone vailla suojausta ja siellä koko elämä,heh. Eli tarpeeseen tulis, jotta tämän nettishoppailuaddiktin shoppailu olis turvallista!

 50. Inkku says:

  Tälläkin hetkellä oma F-Secureni varoittelee että tilaukseni päättyy kymmenen päivän kuluttua, eli tarvetta on ja opiskelijabudjettiin kyllä tulee mukava lovi taas uuden ostamisesta…
  Ja kun kokemusta kyseisestä palvelusta kuitenkin on, niin voin kyllä suositella!

 51. Sini says:

  Itse olen niiiiin huono tällaisissa asioissa, vaikka konetta tulee käytettyä jo töidenkin puolesta todella paljon. Tietysti oman “vaaransa” tuo myös rakkauteni nettishoppailuun

 52. Meri says:

  Noita turvallisuusasioita ei niin usein tulekaan mietittyä, vaikka syytä varmasti olisikin. Yhä enemmän tulee hoideltua myös virallisia asioita netissä.

 53. Mini says:

  Nykyisin perheemme elämä on käytännössä koneella, joten suojausta tarvitaan: ostokset, pankkiasioinnit, muut viralliset asiat, sähköpostit…you name it!

 54. sofia says:

  Uudella koneellani ei ole juuri tällä hetkellä mitään virustentorjuntaohjelmaa, koska ei ole vaan saanut aikaiseksi ladata sellaista. Tähän mennessä olen käyttänyt ilmaisia ohjelmia, mutta niihin menee hermot koska koko ajan pitää olla päivittämässä tai tulee muuten vaan jotain ihmeellisiä ikkunoita työpöydälle..

 55. st'rawberry says:

  Minulta löytyy joku ilmainen ohjelma. Olen kyllä miettinyt sen luotettavuutta.. En vain ole raskinut ostaa mitään kallista :/

 56. Johanna P. says:

  Minulle on tärkeää, että pankkiasiat ja nettiostokset voi hoitaa turvallisesti verkossa ja sen takia tarvitsen F-Secure Safea. Myös puhelimella selaan melko paljon nettiä, joten olen hieman huolissani senkin “haavoittuvuudesta”.

Leave a reply

Your email address will not be published.