Monday February 22 2016 55 comments

My top 6 budget beauty buys

fav5

Let me introduce you to my top six budget beauty buys! Some of these I’ve used for years, and some are new finds that I’ve fallen in love with just recently.

Antakaahan kun esittelen teille kuusi suosikki budjettimeikkijuttuani! Näistä en tule luopumaan, osa on ollut käytössä jo vuosia, osa uudempia löytöjä, joista on pakko vinkata.

fav6

Rimmel lip liner in shade 049 Natural. This is the exact color of my lips, and can’t say bad about the quality either. A creamy nice liner, I use this one most of all my lip liners, most of the time I want to wear a natural lip look!

Rimmel huultenrajauskynä sävyssä 049 Natural. Tämä on täsmälleen huulieni värinen oikea sävy, ja ei ole pahaa sanottavaa laadustakaan. Kivasti levittyvä, enemmän creamy kuin kuiva, ja tulee käytettyä huultenrajauskynistäni reippaasti eniten. Melkeinpä joka meikissä, kun useimmiten haluan pitää huulet luonnollisina.

fav3

Lumene CC foundation. My favorite budget foundation. I’ve loved this product now for years, and I’ve made some of my friends addicted to this too, and my mum. But it’s just so good, a natural finish (medium coverage – so not as light as you’d think a CC cream would be) and good for all kind of skin types. Medium shade for wintertime, dark when tanned.

Lumene CC meikkivoide. Löytyy varmaan muitakin tämän meikkivoiteen faneja? Tämä on kyllä tuote, joka mulla ei saa päästä loppumaan, oon jo vuosia tykännyt tästä. Parit kaveritkin oon saanut tähän rakastumaan, plus äitini myös. (Mulla taitaa tosin olla vielä vanha versio pullosta.) Mediumia oon käyttänyt nyt talvella, dark sävyä ruskettuneena.

fav1

L’Oréal Color Riche nail polish in “Nude Mademoiselle”. Nude is always my favorite color on nails, and this shade right here is the perfect shade of nude. Not too pink, not too white, and a glossy finish. I got this as a gift while ago and been wearing it since.

L’Oréal Color Riche kynsilakka sävyssä “Nude Mademoiselle”. Nudekynnet ovat ehdottomasti ikuiset suosikkini, ja tämä sävy tässä on täydellinen. Ei liian valkoinen, eikä liian vaaleanpunainen. Ja kiiltävä lopputulos, mulla on huulikiilloissa ja kynsilakoissa sama juttu, mitä kiiltävämpi sen parempi. Sain tämän blogin kautta jonkin aikaa sitten, enkä ole nyt muuta sen jälkeen käyttänyt.

fav4

Nivea Men After Shave Balm. Now many of you might be wondering what is this doing among beauty things, but the ones who are following youtube beauty gurus and the makeup trends know what I’m about to tell. This is an amazing makeup primer! (At least for my dryish skin, if anyone with oily skin have an opinion, please comment!) It hydrates, fills in fine lines, leaves a smooth surface – just like a primer is supposed to. And it really helps the foundation to last longer. I personally don’t like too heavy primers, and this one feels really lightweight. Been using this now for one month. And only paid 6-7 euros for this, so I have to consider if I need other primers anymore…

Nivea Men After Shave Balm. Nyt monet saattavat ihmetellä, mitä tämä tekee kauneustuotteiden joukossa, mutta te jotka seuraatte youtube meikkiguruja, ehkä tiedätte mitä aion kertoa. Tämä on aivan loistava meikinpohjustusvoide! (Ainakin omalla kuivahkolla ihollani.) Jättää iholle sileän kosteutetun pinnan, ja on kivan kevyt, kun itselläni monet liian paksut primerit eivät toimi, ja aiheuttavat vain näppyjä. Ja niinkuin primerin kuuluukin, auttaa tämä meikkivoidetta pysymään pidempään. Olen nyt noin kuukauden päivät tätä käyttänyt, ja vain 6-7 euroa tästä maksettuani, täytyy ehkä pari kertaa harkita ennenkuin viittä kertaa kalliimpaa normaalia primeriani uudestaan ostan…

fav7

Maybelline Lash Sensational mascara & Lumene Liquid Eyeliner. That eyeliner I started to use back in the days when I started using eyeliner, so many years ago. First time it was mentioned on my blog on this makeup post 2010, all these years this is the only one I’ve been using!

Maybelline Lash Sensational mascara & Lumene Liquid Eyeliner. Tuota nestemäistä Lumenen rajausta olen käyttänyt lähes siitä asti kun aloin ylipäätään meikkaamaan, haha! Ensimmäistä kertaa se taisi näkyä tässä meikkipostauksessa blogissa vuonna 2010, kaikki nämä vuodet tuo on uskollisesti ollut parhain.

So, any similar favorites? Or what is your ultimate drugstore beauty favorite?

Onko mitään samaa suosikkia teidän kanssa? Vai onko teillä kenties vinkata minulle jostain luottobudjettimeikkijutustanne?


55 Responses to “My top 6 budget beauty buys”

 1. Eve says:

  I love using the Nivea shaving gel as a primer, it’s amazing! Love the L’oreal polish, really want to give it a try! Xx

 2. M says:

  Fit me -puuteri, false lash wings ripsari ja yves rocherin nestemäinen rajaustussi :)

 3. camille says:

  All these seem like great products
  Xoxo
  http://fashionbackyard.blogspot.fr

 4. Eerika says:

  Moikka!

  Tohon Nivean after shaveen pitää sen verran mainita, että alunperin Nikie Tutorials löysi ton tuotteen primeriksi. Nikkie käyttää myös alunperin Nivean after shavea “Sensitive”-versiota, mutta tuntuu tuokin toimivan!

  Mulla yks vakkarituote on Catrice-meikkimerkin yks ripsari. Maksaa täällä Saksassa vaan 4,95e, mutta toimii mulla paremmin, kuin mikään high end -ripsari!!

  Terkkuja

  E

  • Marianna Marianna says:

   Moikka! Juu olenkin tietoinen tuosta, ja sen jälkeen tuo levisi aivan hullunlailla ja ties kuinka moni on tuosta tehnyt omat arvostelunsa. :) Mullakin tosiaan sensitive versio! Ai oho, täytyykin muistaa tuo merkki ensi kerralla Saksassa käydessä! Kiitos vinkistä Eerika!

   • Eerika says:

    aa sori, totta, sullakin sensitive käytössä, mutta se cooling versio. Nikkie kai käyttää sitä vihreetä sensitivee. En tähän hätään muista, mikä sen nimi olikaan… Mut nyt munki on kai pakko kokeilla, jos se on Suomeen asti löytänyt!!

    E

 5. Alina says:

  Hey, I’m totally interested in using that after shave balsam as a primer, but I’m wondering whether it smells very manlike or rather neutral? Thanks for your tipps :)))

  • Marianna Marianna says:

   The smell disappears almost right away! At first it feels funny when applying it, but seriously the smell just disappears. :D Thank you Alina! :)

 6. Kata says:

  Haha voin kyllä samaistua lähes jokaisen tuotteen kohdalla! Varsinkin Lumenen meikkivoiteet ovat aina kuuluneet mun lemppareihin, ennen tuo cc-voide ja nykyään lasipullossa oleva Nude Perfection, aivan loistavia molemmat !

 7. Maria says:

  Hi Marianna!

  I also totally love the CC cream from Lumene. My favourite mascara is also low budget – it’s from Oriflame (not sure if you have it in Finland). I went through your instagram today and noticed that you have the watch from Kapten&Son that I have been craving for. Could you please tell me if yours is the size Campus or Campina?

 8. Maria says:

  It Is great that theres products out there which arent to expensive! Thank you For The Recommendation. I like rimmel as a brand, especially the Wake me up foundation. Also i am using The 2000 calories Mascara from maxfactor, it Is amazing!!

  • Marianna Marianna says:

   It really is! You don’t always have to spend a lot of money to find great things! I got interested now about those products you mentioned, I should try them out… Thank you! x

 9. Bri says:

  I never used a primer to be honest, does it really make makeup last longer? I just put my daily cream before applying a mix of BB cream and foundation and that’s all. Feels like a Primer would be too many things on the face? But correct me if I’m wrong. Also the Lumene foundation intrigued me! I might have to try it as my next one. I just wanted to say that I still remember you back in the day with that Lumene eye liner! I even bought one myself back in school days just because I saw you have it haha.
  Might need to get it again it’s really good!!! Great post as always Marianna:-) <3

  With Love,
  Bri

  http://www.awostories.com | Instagram @imbrigita

  • Marianna Marianna says:

   It does! :) But I don’t wear primer every time I wear foundation, I’d say half of the time. That Lumene foundation is amazing, I haven’t heard any bad word about it from anyone, and it’s quite popular! Thanks so much for the lovely comment Bri! <3

 10. Fanny says:

  I didn’t know for the After Shave Balm, I need to try this ! Thx for the tip :)

 11. Interesting proposals!

  Don’t miss today my sporty outfit with a very special sweatshirt! ;)
  .
  .
  ❤ Kisses from http://www.withorwithoutshoes.com
  .
  .

 12. Nancy says:

  I have heard about using the nivea aftershave balm as a primer, interesting to know that you like it so far! Just today I bought a lumene bright now bb cream, I hope it’s good! I was actually looking for the cc cream but my local drugstore didn’t have it.

 13. Macarena says:

  My boyfriend uses the Nívea aftershave and I tried it just after I read this… And I liked it! Hahah nice tips :)

 14. Great beauty tips and products! Love this post :)

  xo,
  Lily | pslilyboutique.com

 15. Melanie says:

  Great nailpolish! I love these blush shades too :-*

  Melanie / http://www.inblushandblack.blogspot.de

 16. Pinja says:

  Maybellinen Lash Sensational kuuluu ehdottomasti munkin suosikkeihin, niin kuin merkin ripsarit ylipäätään! Nivean after shavesta puolestaan oon kuullut nyt niin paljon juttua, että täytyy varmaan ihan oikeasti vihdoin itsekin kokeilla :D

 17. Elly says:

  Great post! Budget buys are always a nice topic next to the high end products (also in fashion – if you got any tips:) )

 18. Anna says:

  I definately have to try Lumene products now.Thanks for your tipps)

 19. Jenni says:

  Lumenen CC-voide on kyllä hyvä, ja aika jännä vinkki tuo after shave balm, pitääpä testata! Great minds think alike I guess, kun postasin juuri itse eilen omista budjettisuosikeista :D : http://shakespeareandsparkle.com/2016/02/22/best-budget-beauty-buys/

 20. Jenny says:

  I never knew you could use after shaving balm as a primer! I think my boyfriend owns this one so I will definitely give it a try next time at his! Thank you so much! Good way to try it before buying it for me :D
  WOW I am so mind blown right now!
  Love,
  Jenny

  Jenny Side Up

 21. juls says:

  Really cute! I love the way you take pictures :)

 22. Charlotte says:

  I use the Maybelline lash sensational because you said a few time ago that it was great, and you were right, I love it! Plus it is less expensive than the Lancome doll eyes that I love too.

  • Marianna Marianna says:

   So happy to hear that, thanks Charlotte! :) I love Lancome mascaras too, but you’re right, the price is twice as high on those. x

 23. monika says:

  The aftershave surprised me so much! My husband uses this one so I might try it :)
  Love,

  http://www.thestyleventure.com

 24. Lauren says:

  I’m using the Maybelline mascara at the moment and I love it! I really want to try the Nivea balm too haha x

  http://www.wonkylauren.com

 25. nueyork says:

  I definitely need to check out the after shave balm I’ve heard so many people talking about it!

  nueyork.blogspot.com

 26. patricia says:

  GREAT POST! MANY THANKS ;)
  XX
  https://www.instagram.com/cashmeremafiablog/

 27. Kirsi says:

  Lumenen CC-voide, Lumenen eyeliner ja Nivean after shave balm ovat olleet täälläkin kovassa käytössä, haha :D Minullakin ollut tuo eyeliner varmaan siitä asti kun aloitin meikkaamisen, eikä ole siitä parempaa vieläkään löytynyt! :)

  Noiden lisäksi yksi kaikkien aikojen suosikki on mulla ollut Max Factorin Masterpiece max ripsari. Kymmeniä ripsivärejä olen kokeillut, mutta edelleenkään ei ole sen voittanutta.

 28. Lintu says:

  Itse olen myös ollut Lumene CC voiteen fani todella pitkään, vaikka vaalein sävy on hieman liian tumma minulle. Lisäksi kestävyys on huono ja itsellä se kasautuu nenänpieliin ja ei asetu iholle tasaisesti. Tässä voi toki vaikuttaa huono meikkipohja, vaikka käytän saman sarjan primeriä ja suhteellisen hyvää kosteusvoidetta alla..

  Olin Englannissa vuosi sitten ja sain kokeiltua yhden tavaratalon meikkiosastolla Cliniquen even better meikkivoidetta. Ihastuin saman tien meikkivoiteeseen, koska sävy oli vielä parempi iholleni ja meikkaaja sai sen häivytettyä upeasti. CC voiteeseen verrattuna Cliniquen meikkivoide on hieman tuhdimpaa kamaa, mutta sitä tarvitsee laittaa vielä vähemmän ja mielestäni kestävyys on parempi. Ainoa harmi juttu on siinä, ettei Clinique myy Suomessa omaa sävyäni, joka on siis todella vaalea.

 29. Gene says:

  I’d love to have access even to low budget products, it’s funny how my countrys economy it’s so difficult that i can’t even afford low budget right now… I’d really want to try those. I want to take advantage of this opportunity to just say thank you for blogging! You are amazing!!!

 30. Love all of them! I prefer the “Falsies” mascara from Maybelline, but I guess that’s personal preference ^^ The after-shave as a primer works perfectly too!

  xoRosie
  Rosie’s Life

 31. Marjo says:

  Moikka! Nyt on itsekin pakko testata tuota primeriä! Itsekin olen jo monesta blogista lukenut, kuinka sitä kehutaan, mutta testaus on jäänyt siihen että pelkään liian voimakasta hajua :D

  Ps. koirasnäpit on parhaita! Itsekin asun yksin, ja olen haaveillut koirasta vuosia, mutta se vain on jäänyt. Olisiko mahdollista tehdä postausta, miten koiran kanssa sujuu yksin? :) Tarvitseeko paljon apua, teitkö pitkään töitä kotoa käsin etc. etc? Minnie on ihan super, en epäile että kaduttaa tippaakaan hankkiminen :)

  • Marianna Marianna says:

   Sitä mäkin pelkäsin, mutta se oikeasti katoaa samantien levityksen jälkeen! :D Aaa hei onpa kiva postaustoive, kirjoittelen mielelläni koirajutuista enemmän! :) Kiitos Marjo!

 32. Saara says:

  Tuli tosta Lumenen eye linerista mieleen että ite oon käyttäny samalla lailla suurinpiirtein siitä lähtien ku oon alkanu meikkaamaan eli n. 15v sitten Body Shopin mustaa nestemäistä eye lineriä enkä oo päätyny vieläkään muuksi vaihtamaan. Niin pitkäkestosta ja se sivellin on loistava! Suosittelen että kokeilet, josko vaikka muuttuis kestosuosikiksi, täytyy ite antaa tolle Lumenen versiolle mahollisuus.

  • Marianna Marianna says:

   Aa eikä, no sitä voisinkin testailla, oon niin nirso eyelinereiden suhteen että oon kertakokeilujen jälkeen tähän asti aina palannut tuohon. Mutta nyt kyllä kiinnostuin! :D Kiitos Saara! :)

 33. Tiina says:

  That Nivea afrer shave balm works on my oily t-zone. I don’t know if it blocks the oil or what but for me my skin stays matte/ natural throughout the day. And it really makes makeup stay all day: I truly recommend!

Leave a reply

Your email address will not be published.