Sunday July 31 2016 48 comments

Q&A / Blogging, money, self-confidence

sat_2

Can anyone become a blogger?
Yes, if only you are interested. The thing that is the same with all bloggers I follow, they all have their own thing and passion towards it. No matter how different they are from each other, they all are doing their own thing, that’s interesting. So don’t think you have to be any certain way to be a blogger!

How do you start?
By opening wordpress. (I prefer that over blogspot.) There are lots of how to -articles about blogging on the internet, so maybe you should google about the technical things. Then you have to think about what kind of content you want to create. You don’t have to label your blog as a fashion/beauty/fishing blog, you can just write about whatever you are interested in. By the time you will find your own way of doing.

Voiko bloggaajaksi alkaa kuka tahansa?
Voi, jos vain kiinnostusta löytyy. Kun mietin mikä yhdistää kaikkia seuraamiani bloggaajia, niin kaikilla on se jokin oma juttunsa ja intohimo hommaan. Vaikka miten olisi eri tyylisiä keskenään, niin kaikki seuraavat just sitä omaa juttuaan, se välittyy ja on kiinnostavaa.

Miten aloitetaan?
Jos nyt aivan konkreettisesti neuvoisin, niin avaamalla wordpressin. (Mun mielestä parempi kuin blogspot.) Netistä löytyy varmasti hyviä käytännönohjeita blogin aloittamiseen, tekniikkajuttuihin liittyen, sitten täytyy itse miettiä minkälaista sisältöä haluaa tuottaa. Blogia ei tarvitse lokeroida mihinkään muottiin: muotiin/kauneuteen/vaikka kalastukseen. Voi olla vähän sitä kaikkea, mikä vain kiinnostaa. Ajan mittaan syntyy oma tyyli tehdä. (Ellei sitten halua nimenomaan luokitella blogiaan tiettyyn aihepiiriin, mutta se ei todellakaan ole pakko!)

trenchcoat1

Do you have to be talented?
You can learn everything, so I’d say you have to be willing to learn.

Do you have to be pretty?
Writing a blog doesn’t require any certain appearance.

Do you have to know how to photograph well from the start?
Not necessary, at least I wasn’t. You’ll learn when you start doing.

Täytyykö olla lahjakas?
Kaikkea voi oppia, enemmänkin tarvitsee olla innostunut ja halukas oppimaan.

Täytyykö olla kaunis?
Blogin pitäminen ei vaadi mitään tietynlaista ulkonäköä.

Täytyykö osata valokuvata heti alkajaisiksi?
Ei välttämättä, en mä ainakaan osannut. Tekemällä oppii.

newhair1

Can you make good money as a blogger?
Yes, but you do have to work a lot for that and be dedicated. Nowadays even more, when there are so so many blogs out there. So now it would be harder to make your way to the top, and even there you can’t take readers for granted… So back to the question, it’s definitely not easy but possible yes.

Voiko bloggajana ansaita hyvin?
Voi, mutta se vaatii kunnolla työtä ja panostusta hommaan. Nykyään entistä enemmän, kun blogeja on niin paljon, vaikeampaa ehkä nousta sieltä. Ja vaikka olisi pinnalla, lukijoita ei voi pitää itsestäänselvyytenä, eli vähän arvaamaton ala. Mutta kysymykseen, kyllä voi, muttei ole helppoa.

berlin14

How do you finance your designer bags?
With working.

Trips to other countries?
The same answer here.

How do you choose the brands you work with? (Do they pay your trips?)
No, not if I don’t mention about it. (In collaboration with…) I pick collabs that I feel fit well with my style, brands/products I believe in and feel good about. I never promote anything I don’t believe in/what I don’t personally like, money isn’t everything. Staying true to yourself and for the readers is more important, that’s the base for blogging.

How to get readers from other countries?
I don’t know! Back when I started translating my texts in English, the number of readers increased, but then on the other hand I already had a lot of readers in many countries outside of Finland. The only tips I have on my mind are writing in English and registering your blog on Bloglovin.

Miten rahoitat merkkilaukut?
Itse työlläni.

Ulkomaanmatkat?
Sama vastaus tähänkin.

Miten valitset yhteistyökumppanisi? (Maksavatko he esim. ulkomaanmatkasi?)
Ei, ellei tekstissä ole mainittu että matka on tarjottu yhteistyössä —:n kanssa. Valitsen yhteistöistä sellaiset, joista tulee fiilis että ne olisi kiva toteuttaa, ja brändi tuntuu mulle sopivalta. En ikinä mainosta tuotetta johon en usko/josta en tykkää, raha ei ole kaikki kaikessa. :) Uskottavuus ja lukijoille lojaalina pysyminen (kuin itselleenkin) on tärkeämpää, kaiken perusta. Jos se horjuu, horjuu koko duuni, ja voi homma päättyä siihen kun on menettänyt uskottavuutensa, ja itsellekin varmasti tulisi huono fiilis bloggaamista kohtaan jos se menisi siihen, että valitsisi väärin perustein yhteistyöt.

Miten saadaan paljon ulkomaisia seuraajia ja lukijoita?
En tiedä! Kun aikoinaan aloitin myös englanninkielellä kirjoittelun, lisääntyivät ulkomaalaiset lukijat, mutta toisaalta aloitin sen siitä syystä että niitä oli jo niin paljon. Ainoina vinkkeinä tulee mieleen myös englanniksi kirjoittaminen ja blogin rekisteröiminen Blogloviniin.

rainyday1

Does your self-esteem suffer from being criticized?
I don’t think so, I think I can be worse enemy to myself than anyone else. I don’t see the same truth what others, I only see my own one. Sounds maybe funny, but I just think that I’m the only one knowing myself, and I’m the only one who can criticize and judge the way that would make my self-esteem suffer.

Can you tell the secret of your self-esteem?
By the years I’ve learnt to know myself better and better, and it’s the most relieving thing when you just accept yourself as you are. Life becomes so much easier when you concentrate on the positive things. But I have my bad days.

How do you have the energy to always be kind and positive to everyone, even though many say mean things on the comment section and on internet forums?
If I’d reply back something mean, I’d only be left feeling bad and it would bother me. I can ’get over’ the mean comments better when I just reply in my own neutral way. But I’m happy that 90% of the comments are so lovely, and the critic I get is more appropriate nowadays.

Kärsiikö itsetuntosi kun sinua arvostellaan?
Jaa-a, en usko että ainakaan enää, jos sille päälle satun osaan olla itse pahempi vihollinen itselleni kuin yksikään arvostelija :D En näe muiden totuutta, vain sen oman. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta ajattelen että vain minä itse tiedän ja tunnen itseni, ja voin arvostella itseäni.

Voitko valoittaa itsetuntosi salaisuuden?
Oon vuosien kuluessa oppinut tuntemaan itseäni kokoajan paremmin, ja kaikista helpottavimpana juttuna oppinut hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen. Elämä helpottuu aika paljon, kun jättää ne ajatukset jotka keskittyvät vain kaikkeen kriittiseen. Mutta huonoja päiviä välillä tulee.

Miten jaksat olla positiivinen ja ‘kiltti’ (tämä hyvässä mielessä) kaikille, vaikka monet sanovat inhottavasti kommenttikentässä tai vauva-palstalla?
Jos vastaisin ilkeästi takaisin, mulle jäisi vain huono fiilis, eli pääsen negatiivisista kommenteista paremmin yli vain neutraalisti omaan tyyliini vastaamalla. Välillä auttaa ettei vastaa samantien, laskee ensin kymmeneen, jos tilanne sitä vaatii. :D Onneksi mulle tulee enemmän rakentavaa kritiikkiä kuin asiatonta.

april-1

Did you previously had an eating disorder and how did you survive it?
Yeah I guess I had, but I’m not ready to write about, probably never, even though it’s been years from those times.

How did surviving from eating disorder affect on how you see yourself?
I did change as a person a little bit, it was like a stop for me to think what I want out of life. I’m not sure if I’d appreciate everything as much as I do now, if I hadn’t gone through it.

Does blogging affect a lot on your personal life? (Do some people want to be your friends just because you’re a popular blogger)
It affects a little, but I don’t know if I pay attention on these things anymore after blogging for ten years. I’ve grown to live this way, knowing what are the things that restrict me because of blogging. Well if something comes to my mind, it feels sometimes tiring getting to know new people, because there are so many work-related questions to answer. Especially if money becomes the subject right away. I know this is an unfamiliar job for many that makes them want to ask more questions, but still I’d rather talk about favorite tv-shows than answer ‘how much you make money’ on a date.

Oletko aiemmin ollut syömishäiriöinen ja miten olet selvinnyt?
Kai mä olen ollut, mutten ole tästä vielä valmis kirjoittamaan, en varmaan ikinä, vaikka siitä onkin vuosia.

Miten se (syömishäriöstä selviytyiminen) on vaikuttanut minä-kuvaasi / itsetuntoosi?
Muutuin vähän ihmisenä, se oli jonkunlainen stoppi mulle, rauhotuin ja jouduin pohtimaan enemmän mitä elämältä haluan. En tiedä arvostaisinko kaikkea yhtä paljon nyt, jos en ikinä olisi käynyt läpi mitä kävin.

Vaikuttaako bloggaaminen paljon yksityiselämääsi? (Esim. jotkut haluavat kaveriksi vain siksi että olet suosittu bloggaaja)
Kyllä se vähän, mutta en tiedä kiinnitänkö näihin seikkoihin enää edes huomiota, kun oon blogannut jo kymmenen vuotta. Se tuntuu itsestäänselvältä elämäntavalta, jonka rajoittavuudetkin jo ymmärtää, eikä niitäkään mitenkään harmittele. Jos nyt jotain tulee mieleen, niin joskus on vähän väsyttävää tutustua uusiin ihmisiin, jos on heti pitkä liuta samoja työhön liittyviä kysymyksiä vastattavana, kaikki johdatteluna rahajuttuihin. Tiedän että tämä on monelle vieras ammatti joka herättää kysymyksiä, mutta juttelisin mielummin ekoilla treffeillä vaikka lempi tv-ohjelmista kuin vastaisin kysymykseen paljonko blogilla tienaa.

bbeach3

Your favorite food?
Tortillas and texmex, falafel-salad (and all kinds of salads), homemade burgers…

Your favorite furniture/decoration piece home?
Vitra Eames chairs. They are so comfortable.

Everyday and party go-to outfits?
For everyday: loose knit, dark skinny jeans, white sneakers and a leather bag. Party: little black dress, leather jacket and heels. Simplicity!

Lempiruokasi?
Tortillat ja texmex-ruoka, falafel-salaatti (ja kaikenlaiset salaatit), itse tehdyt hampurilaiset…

Lemppari huonekalu/sisustustavara kotona?
Vitran Eames tuolit. Niin mukavat.

Arki ja juhla luotto-oufit?
Arkena väljä neule, tummat farkut, valkoiset tennarit ja nahkalaukku. Juhlana pikkumusta+nahkatakki ja korkkarit. Yksinkertaisuus!

oldie-qa2


48 Responses to “Q&A / Blogging, money, self-confidence”

 1. Marta says:

  Great to know you a little bit more Marianna! <3 Is there going to be another part of Q&A or is that all? :)

 2. Kiiko says:

  Wow you had an eating disorder? If you are sometimes in the future ready to talk about it i think it would be helpful to many. I think nowdays it is a very thin line between healthy and unhelthy relationship with food, and you may help others a lot :) hope you are all well now :)

 3. Tegan Lily says:

  Great blogging advice! Thanks Marianna! T x

 4. Camilla Rocha says:

  I’m from Brazil and i just love your blog. You have beautiful pictures, great style and always so sweet and classy. Keep your good work.

 5. Lola says:

  Nice Q&A! Thank you :)) You are so great blogger!

 6. Devea says:

  I love reading your Q&A posts. Your blog has been one of my favorites since I was 14 years old (now I am 21).

  http://thedoseofchic.com

 7. Fanny says:

  Really interesting :)

 8. I didn´t know that you had an eating disorder but I´m happy to read that you are doing okey today. Strong of you to be open about it.

 9. Ivetka says:

  I’d like to ask about your health – you mentioned problem with your leg and possible MRI – how is it going? Hopefully it’s resolved now

 10. You look so lovely and honest, Marianna! Really, keep on being this amazing person, you’re the best <3

 11. Katja says:

  ihania vastauksia, kiitos <3

 12. Anne-Maria says:

  Every time such posts come up from you, I simply cant resist saying how much I appreciate you remaining this same beautiful, kind and sincere blogger all over the years I have followed you. Even though the quality of content as for sure improved, it still reflects you and your personality. It is easy to relate to you and I love it. Thank you for that!

 13. Missie says:

  Voi miten viisaita ja mielenkiintoisia vastauksia. Kiitti!

  Kuulostaa siltä, että olet osannut kääntää aiemmat vaikeudet elämässäsi vahvuuksiksi. Upeaa!

  Olet uskomattoman kaunis sisäisesti ja ulkoisesti!

  Kivaa loppukesää!!

 14. Anne says:

  Sulla on niin kaunis tyyli! Ihanan yksinkertaisia, mutta silti upeita asuja kerta toisensa jälkeen :) Sun blogi on valtavan inspiroiva ja tämä postaus oli kivaa luettavaa. Jatka samaan malliin, täällä ainakin yksi uskollinen lukija! ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 15. Júlia says:

  I’m from Portugal and I’ve been reading your blog since ever so I love this q&a posts to get to know you a little better! Keep doing a great job and inspiring me everyday!

  tousjulia.blogspot.com

 16. Anel says:

  Hello, Marianna!:) I’m from Kazakhstan and I really admire you! I’ve been reading your blog for about five years now, time flies…;))
  Helsinki is now on the top of my must-visit places, haha) Thank you for your blog) it’s amazing.

 17. Nikki says:

  Loved this post!! And all your outfits are gorgeous!:) X

  http://www.fashionablepassion.com

 18. Tiina says:

  Järkeviä ja hyviä vastauksia! Vaikutat niin kivalta ja sulla on upea blogi :)

 19. Esther says:

  What a lovely read, I’m surprised to find out that you’ve beaten an eating disorder, it’s like I’ve been living under a rock because I’ve been reading your blog for yeaaars now.

 20. Fnnfnf says:

  Muistan noi ajat sun blogissa, kun ilmeisesti sairastit syömishäiriötä ja erityisesti mieleeni on jäänyt, koska itsellänikin on ollut syömishäiriö joskus. Olisi hienoa, jos joskus pystyisit kirjoittamaan aiheesta blogissasi, mutta ymmärrän, jos et halua. Ei varmasti ole helppo aihe ja paraneminen ainakin omalla kohdallani oli pitkä prosessi. Edelleenkin tuntuu, etten vieläkään pysty suhtautumaan ruokaan ja painoon aina ihan “normaalisti”, vaikka parantunut olenkin. Välillä herkkujen syömisen jälkeen iskee edelleen järkyttävän huono omatunto ja haluaisin vain hautautua johonkin piiloon.
  Kuitenkin se aika on onneksi takana, kun ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla mietin ruokaa ja omaa painoani, näin jopa painajaisia usein lihomisesta. Vaikea edes uskoa, että joskus elämä on pyörinyt täysin niiden asioiden ympärillä.
  En tiedä paraneeko tästä koskaan aivan täysin, vaakaa en edes omista siitä syystä, että kyttäisin sitä kuitenkin jatkuvasti ja jo kilonkin lihominen aiheuttaa hirveän ahdistuksen. Ehkä ymmärrät tunteitani.
  Onneksi ollaan kummatkin kuitenkin voittajia kamppailussa tän sairauden kanssa <3

  • Marianna Marianna says:

   Kiitos paljon kommentistasi, arvostan paljon tsemppejä ja omia tarinoita tähän liittyen, vaikken itse varmaan blogissani pysty tuota aihetta käsittelemään… Mutta tsemppiä kovasti, elämä on elämisen arvoista ja pitää muistaa että terveyttä ei saa enää ikinä itse riskeerata millään! Ja niinpä, sairauden voitto on hienoa se! :) <3

 21. Marianne says:

  Ihana lukea tätä vastaus postausta.
  Saa hymyn huulille :)
  xx
  http://mariannelle.com/

 22. Julia says:

  Ois mielenkiintosta kuulla sun tarina syömishäiriöstä koska ite tällä hetkellä oon paranemassa siitä ja ois kiva kuulla jonku toisen tarina ja ehkä vinkkejä paramtumiseen. Ymmärrän kyllä jos ei pysty puhumaan siitä sillä itsellenikin se on vaikeaa. Kiva postaus kuitenki :)

  • Marianna Marianna says:

   Kiitos :) Voi olla että jätän tuon blogin ulkopuolelle, vaikkei koskaan pidä sanoa ei koskaan. Kuitenkin tsemppiä paljon, tiedän että pystyt siihen, ja se tulee olemaan sen arvoista!

 23. nn says:

  Your earnings last year about 11000 euros minus taxes – how many bags you buy with that money? Just wondering how honest you are answering these questions?

 24. noora says:

  Toi on jännä miten raha on heti ensimmäinen kysymys kun kuulee vähän vieraammasta ammatista :D En ollenkaan ymmärrä miksi ketään kiinnostaa (ja eiköhän jokainen myöskin näe että blogilla toimeen tulee, ihan kysymättäkin)

 25. Nina Sax says:

  Hey
  thanks for those Q&A, I guess you don’t have to explain something if you don’t want to. Thing is, so many bloggers or instagramers seems to have such a perfect wonderful flawless life, apartment, hair, makeup, life, friends, but there always are many imperfections and flaws. They just don’t always talk about them, I guess more to protect themselves than not to tell negative things to the readers, because at the end telling them makes us (readers) realize that everything isn’t always as perfect as it seems to be, but you do have to put on a big effort to show us only nice positive things, because that’s what you wanna tell about yourself I guess and that’s what people wanna hear, read, and see. But making us realize what struggles you can have, can also give us the strength to overcome our own small every day life difficulties and sadness’s.

  Anyway, you go girl ;)

 26. Elina says:

  Tämä postaus oli erityisen ihana lukea. Tuli jotenkin rauhallinen ja hyvä fiilis.

  :)

 27. Anonymous says:

  Thank you for this great Q&A and for your honesty!

  I love your blog and I am reading your blog since 2011 – keep it up!

  ❤ Lovely Greetings ❤
  Conny from connie-marron-granizo.at
  Personal Austrian Blog about FASHION | BEAUTY | LIFESTYLE | FOOD and more

 28. Connie says:

  Thank you for this great Q&A and for your honesty!

  I love your blog and I am reading your blog since 2011 – keep it up!

  ❤ Lovely Greetings ❤
  Conny from connie-marron-granizo.at
  Personal Austrian Blog about FASHION | BEAUTY | LIFESTYLE | FOOD and more

 29. Georgia says:

  Such a great post! Thanks for sharing!!

  xxx

  http://georgiasunray.com

 30. AbdullahTeke says:

  I’m sorry but I don’t know anyone else with a smile that is so visually therapeutic :).literally can make you happy.

 31. A very interesting post for know the hard work behind a blog.
  http://elsecretodemistercloset.com

 32. Georgie Ross says:

  This post was so helpful and inspiring! Just started my blog yesterday – such good tips for starting out! Thank you :) x

 33. Luciana says:

  Hi Marianna this is very interesting when you answer real qestions I have to say , it makes the reading refreshing because the great thing about the blog is that it’s not just pretty pictures like in a magazine but that there is a real person behind it and it’s not all commercial about materialistic things and pretty bags but there’s more heart to it. In your case a lot of heart and the readers can feel it, believe me, your blog is very relaxing it almost feels like a getaway place. You’re doing a great job I think you have a talent for this. There’s something so therapeutic about your blog..and you are easy to relate to because you don’t pretend to be perfect. I love that about you. Just curiouss do you have another job other than blogging too?

Leave a reply

Your email address will not be published.