Wednesday September 28 2016 21 comments

Off to Greece!

greece

I’ve never been this unprepared for a trip. I’m now at my parents, tomorrow 5AM leaving to the airport. I have no idea if I packed the things I need, usually I’m pretty organized with my packings and know what outfits I’ll wear and so on, but this time I have no idea. I checked the weather in Greece, threw in my suitcase some shorts and tops, pair of heels, makeup and… That’s all I remember, hahah! It’s been so super busy lately I barely remembered this trip, but here I go again! I’ve never been to Greece, but always wanted to go so badly, that I’m really curious and excited! We have a lot of program planned for those three days, which all sound so interesting, that I just can’t wait. More about the purpose of the trip coming ofc later. :)

After the weekend when I come back to Helsinki I need to take some time to rest and get my life back together. (We’ve heard this before Marianna, and still not happened during the four past months. I know.) To be honest, all I’ve done the past month has been working and blog things 24/7. No hobbies, no gym, no friends (except time in NYC, still work trip), no time for normal everyday life things. My goal for October: balance.

More from Greece! (Feels so weird saying that, am I going to Greece?!)

En ole koskaan valmistautunut näin huolettomasti reissuun. (= En ole valmistautunut.) Tulin nyt vanhemmilleni, täältä huomenna aamuviideltä lähtö kentälle. En oikein tiedä mitä nyt edes pakkasin mukaan, yleensä olen aika järjestelmällinen pakkailuissa ja tiedän etukäteen selkeät asut ym, mutta tällä kertaa ei mitään hajua. Tarkistin sään Kreikassa, heitin laukkuun parit shortsit ja yläosat, korkkarit, meikkejä ja hiusjuttuja, ja… Siinä kaikki mitä muistan. Oon ollut niin kiireinen viimeaikoina, etten ole juuri pysähtynyt miettimään mitään. Tämä reissukin tuli aivan yllättäen kalenterissa vastaan. Mutta nyt mennään! Ei voi valittaa, en oo nimittäin kertaakaan ollut Kreikassa, mutta aina halunnut käydä. Paljon on ohjelmaa suunniteltu kolmelle päivälle, kaikki aivan todella mielenkiintoisen kuuloista, joten en malta odottaa!

Viikonlopun jälkeen kun tuun kotiin, tarvitsen hetken hengähdystauon. Monennettakohan kertaa sanon tämän, mutta nyt on saatava elämä vähän paremmin raiteilleen. Viime kuukausi on rehellisesti sanottuna mennyt 24/7 blogijutuissa. Ei harrastuksia, ei urheilua, ei kavereita (paitsi NYC, joka työreissu sekin), ei aikaa vain tavallisille jutuille. Olisin varmaan paljon energisempi ja tehokkaampi bloginkin kanssa, jos saisin vähän tasapainoa elämään. No siinä on tavoite lokakuulle. Mutta nyt kiva päästä hetkeksi aurinkoon ja jättää vielä nämä ajatukset muutamaksi päiväksi taka-alalle!

Lisää Kreikasta periltä! (Tuntuupa hassulta sanoa noin, Kreikasta?!)

pictures: pinterest


21 Responses to “Off to Greece!”

 1. Kalina says:

  Hi Mariana,
  I have just returned from Greece, went to Thassos island and I can tell you it is not a hot there. It was windy and gloomy and when the sun finally shone – it got just slightly better. I would strongly advise you to pack some sensible clothes like a jacket – wind-stopper will be best, jeans and a light cashmere sweater.

  Have a grand time in Greece! After all it is an extraordinary country to visit.

 2. Monika says:

  Can’t wait to see the pictures you take!
  Love,
  http://www.thestyleventure.com

 3. Nina Sax says:

  aah Greece, one of my favorite countries, I cannot say place because there are so many great places in greece that I love, and yet so many to discover….

  Where in Greece are you going to be ?
  Because it’s quite big you know ! ;)

  2 of those pinterest pictures are from Santorini….. you cannot have a bad picture from there

  let us know where you’ll be :)

  And enjoy Greek Salad, Souvlaki, Dolmades, and greek yoghurt for breakfast with greek honey and figs and fresh fruits….. I’m just sayin’…. thank me later.. :)

 4. Pauline says:

  Something tells me that you’re heading to Santorini ;)

  xxx

 5. Bri says:

  Ah so jealous! Although Dubai is warm or should I say hot and has water, I would love to escape to Greece as I have never been either. Can’t wait to see your pics from there, I am sure you’re gonna have an amazing time. As for finding balance, I think it’s hard when you’re an adult. Just go with the flow and listen to your body!

  With Love,
  Bri

  http://www.awostories.com | Instagram @imbrigita

 6. Hanna says:

  Have an amazing trip!
  I would like to know, do you edit your own pictures? If you do, do you use the bought VSCO filters in Lightroom or what do you do? They look so nice!!

 7. Melissa says:

  Ahhhhh how amazing!! New York then Greece! I am going to Greece next Year for my honeymoon, so I cannot wait to see your pictures! Have the best time xxxx

 8. Tiia says:

  Pakko vihdoin kiittää sun blogia apuna enkun kirjoituksiin lukemisessa! Noi enkun kieliset pätkät on ihan huippuja, luen ne aina vaikka Suomeakin ymmärtäisin, hyvää harjotusta :)

  • Tiialle says:

   Toivottavasti siinä tapauksessa luet englanninkieliset pätkät lähinnä korjaavalla otteella, ne kun tuppaa vilisemään kielioppivirheitä ja vääriä rakenteita.. :-)

 9. Leah Rose says:

  Such gorgeous views!

 10. Martyna says:

  Greece is so beautiful! Have a good time <3

 11. DIMITRA says:

  Welcome to my beautiful country! Hat, sunglasses and a smile is what you need!
  have great time there!!Wish you the best!

  xxx
  Dimitra,
  Athens

 12. Marianne says:

  Oi miten ihanaa!!
  Hyvää matkaa!! :)
  xx
  http://mariannelle.com

 13. Annn says:

  Tulipa ikävä Kreikkaan kun katsoi näitä kuvia! Millä muuten teet kuvakollaasit?

 14. Maria says:

  Hey finally you are in Greece!! you will be ok with light clothes , i think this weekend will be hot (at least hotter than Helsinki :) )

  Love that you post more often!!

  Maria from Athens ,Greece

 15. Virginie says:

  Hope you can follow and reach your October goal! It’s quite a good one, I should be inspired!

  xx Virginie

Leave a reply

Your email address will not be published.