Thursday March 16 2017 29 comments

Morning list

When did you get up?

7AM. My curtains are so thin and white I start waking up to the natural light, but I love it. Sometimes I continue sleeping with an eye mask if I haven’t slept for 7-8 hours, which is the minimum I need for a good day. It’s funny how the minute I move or show a signal that I’m awake Minnie attacks me, haha that’s a good way to wake up!

Moneltako heräsit?

7. Verhoni ovat niin ohuet ja vaaleat, että herään usein luonnonvaloon, mutta tykkään siitä. Joskus jatkan nukkumista silmälaput silmillä, jos 7-8 tuntia ei ole vielä tullut unta, mutta yleensä en. Se 8 tuntia kuitenkin on usein minimi mulla hyvään päivään. Unien jatkaminen on vähän haastaavaa tosin, sillä heti jos katson kännykkää tai näytän hereilläolon merkkejä, Minnie hyökkää kimppuuni :D

What was the first thing you did?

Played with Minnie few minutes, fed her, put on black leggings (so that no one knows I have pajama underneath), put on my contact lenses, coat and sneakers and head out for a short walk with Minnie. The twenty minutes of each day always starts like this.

Mitä teit ensimmäisenä?

Leikin Minnien kanssa hetken, laitoin sille ruoan, ja vedin jalkaan mustat leggingsit, jottei näytä aivan siltä että olisin yöpuvussa ulkona. Sitten vielä piilarit silmiin, takki ja lenkkarit päälle, ja pienelle kävelylle Minnien kanssa. Ensimmäiset 20-30 minuuttia päivästä menee aina näin.

What did you have for breakfast?

Porridge. Consisted of oats, a bit of mashed banana, cinnamon, sprinkle of salt, chia seeds and an egg white. Topped with blueberries and honey. I always have either porridge, overnight oats, avocado toasts or smoothie. And a big coffee or two. My latest addiction is adding a bit of turmeric and cinnamon in to the creamy oat milk before foaming it.

Mitä söit aamiaiseksi?

Puuroa. Seassa vähän muussattua banaania, kanelia, suolaa, chia-siemeniä ja kananmunan valkuainen. Päällä mustikoita ja hunajaa. Joka aamu tulee syötyä joko kaurapuuroa, tuorepuuroa, avokadoleipiä tai smoothieta. Ja kahvia, kuppi tai kaksi. Uusin suosikkijuttuni kahvissa on lisätä maitoon vähän kurkumaa ennen vaahdottamista, ja päälle tietysti kanelia. 

What’s the best thing about mornings?

Starting fresh. And coffee. I usually clean everything the night before so that I can wake up to a clean home, mornings are my favorite time of the day. I love planning the day in my notebook, check what I have on the agenda and just plan everything and come up with new ideas. In the morning I feel most energetic. And did I mention coffee?

Paras asia aamuissa?

Uusi aloitus kuin puhtaalta pöydältä. Ja konkreettisesti puhtaalta pöydältä, usein iltaisin siivoan niin että saa herätä siistissä kodissa. Aamut ovat ihanan rauhallisia ja jotenkin inspiroivia, silloin oon energisimmilläni ja uusia ideoita tulee herkimmin. Suunnittelen heti aamusta päivää aina muistivihkoon, tarkistan päivän menot ja kirjoittelen to do listaa. Ja kahvi.

What are you wearing in the mornings?

Pajama. Right now grey long sleeve shirt, blue & white striped pants and slippers. I love home clothes: cute tops, shorts, robes, slippers…

Mitä aamuisin on päällä?

Yöpuku. Nyt harmaa pitkähihainen paita, sinivalkoiset väljät raitahousut ja tossut. Oon vähän liiankin hulluna kotivaatteisiin, kaikkiin söpöihin toppeihin, shortseihin, aamutakkeihin, tossuihin…

Have an amazing day people! 💕

Aurinkoista torstaita kaikille! 💕

Ps. Huomenna on Cliniquen tapahtuma Helsingin Stockmannilla klo 16-18, Cliniquella on siellä uusi hieno piste ja oon siellä itse paikalla. Tulkaa moikkailemaan tai vain tsekkailemaan tuo piste, neljän ja kuuden välillä! :)


29 Responses to “Morning list”

 1. Such a cozy morning :D

 2. Ann says:

  Hi Marianna,
  I loved this post! You always seem to be so organized and structured!
  I love waking up to natural light at the moment as well. One of the best feelings of spring!
  When I read your post something caught my attention though. I had dogs when I was younger and in my experience you should not feed your dog right before or after you walk them because it can cause problems with their stomach.
  I don’t know if you heard of that already and you might have a good reason to do it your way but I just thought I’d let you know in case you didn’t.
  Minnie is too cute to be in pain!
  Sending you hugs,
  thanks for being you,
  Ann

  • Marianna Marianna says:

   Hi Ann! Oh I haven’t heard of that, I learnt this way when Minnie was younger, she always needed to go out straight after eating. The morning walk is quite short though, the longest walk I always do in the afternoon. Thank you for the comment! x

 3. Claudia says:

  Good morning from Spain Marianna <3
  I love your morning routine, it feels so relax and cozy!
  Mine's a little bit different due to college but I'm planning to change it to a healthy routine...

  Thank you for sharing with us!

  Lots of hugs,
  Claudia xx

  http://palmcrush.blogspot.com

 4. Milla says:

  Your blog gets better and better, already now before the Marianna 2.0 :)

 5. La Bijoux Bella | by mia says:

  What a cute little post! I love it! :)
  Have yourself a fabulous ,orning too!

  LA BIJOUX BELLA | BY MIA | A Creative Lifestyle Blog

 6. Janina says:

  Hi Marianna,
  I love when you tell us about your personal life and your daily routine. I love mornings too, the free time, before I have to leave for work. Unfortunately I like evenings and nights too, so I mostly have a problem that I don’t sleep enough.

  Check my blog for fashion, beauty & lifestyle

  http://www.janinaloves.com

  • Marianna Marianna says:

   Yeah some people have a lot of energy in the evenings! If I stay too late I pass the being tired phase and then it’s hard to go to sleep :D Thank you so much Janina! x

 7. Ann says:

  Marianne Hello from Ukraine!:)
  Thank you for your blog, you are very inspiring!
  I’m always looking forward to your posts!<3

 8. debra ponte says:

  hello from Nantucket Island ,MASS.us.
  nice routine-of slow Living/hygee!
  Your BLOG is lovely.Debra

  Twitter.com/debrascon

  Pinterest.com/sconsetdebra

  view enjoy connect!

 9. Linda says:

  Hi Marianna!
  Hope you’re having a great day. This was a wonderful post! I love your home decor, that is where a lot of my home inspiration comes from :)

  I’ve been hearing a lot about turmeric powder, could you do a post on it? I’m curious to try it myself! Have you noticed any benefits from it?

  xoxo,
  Linda

  boohoolindalieu.wordpress.com

  • Marianna Marianna says:

   Yes it’s said to be a magical spice, and I love the taste when you don’t put too much of it. If I cook chicken I always use turmeric, the best food ever is coconut milk chicken with turmeric. I don’t know if I have more to say about it because I don’t know exactly the benefits with personal experience, but it’s definitely interesting googling articles about it. And thank you so much Linda! x

   • Sundus says:

    Hi marianna,

    I am a daily reader of your blog posts. i am in love with your daily blog posts. i wanted to know when you sleep at night to wake up at 7 am?

    Lots of love and hugs,
    Sundus

    • Marianna Marianna says:

     Thank you so much! :) I usually go to bed at 10PM on weekdays, that has been my rhythm now. On weekends I sometimes mess it up though… x

 10. Tanja says:

  What I sweet morning routine! I can absolutely relate to everything cause I am an early bird too.

 11. Aria Di Bari says:

  Oh my god, your dog is just so cute!

  http://ariadibari.com

 12. Sara says:

  Hi Marianna,

  I just adore posts like this! Your photos are always so pretty & cozy :)

  Greetings from Poland :)

 13. I love this kind of post. It feels so warm and really nice. :)

 14. Yana says:

  For more such cool posts! He’s really like!

 15. Erika says:

  Hei!
  Mistä tollasia vilttejä saa? <3

  • Marianna Marianna says:

   Sain tämän wool-hugs.com nettikaupasta, lukija Venäjältä toi sen mulle lahjaksi, kun oli blogissani nähnyt noita inspiskuvissa vilisevän :) Oon harkinnut kutovani seuraavan chunky peiton itse, niin söpöjä! :D

 16. Elina says:

  Tämä oli aivan ihana postaus! <3

 17. Jenny says:

  Aaah, pakko kysyä, että mistä on tuo ihana marmorinen saippuapullo? <3 Oon ettiny tommosta, mutta ei oo löytyny.. :(

Leave a reply

Your email address will not be published.